Percheziții ale polițiștilor ialomițeni la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete

Au fost confiscate peste 23.000 de țigarete și 500 de kilograme de materiale pirotehnice. FOTO: IPJ Ialomița

Peste 23.800 de țigarete provenite din contrabandă și 500 de kilograme de materiale pirotehnice interzise la deținere și utilizare au fost descoperite și confiscate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în urma a șase percheziții domiciliare în comuna Munteni Buzău.

Potrivit IPJ Ialomița, în cursul zilei de miercuri, 21 decembrie, poliţiştii ialomițeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, au pus în executare șase mandate de percheziție, în comuna Munteni Buzău, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

În urma perchezițiilor efectuate, poliţiştii au descoperit și identificat 23.833 de țigarete provenite din contrabandă, precum și 500 de kilograme de articole pirotehnice pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență. Atât țigaretele cât și materialele pirotehnice au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și contrabandă. Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*