Noapte plină pentru pompierii Detașamentului Urziceni. Salvatorii au intervenit la două incendii

Incendiu izbucnit la o anexă gospodărească în satul Malu Roșu. FOTO ISU Ialomița

Echipaje de pompieri ale Detașamentului Urziceni au intervenit în cursul nopții de sâmbătă spre duminică pentru stingerea a două incendii, primul în comuna Roșiori și al doilea în satul Malu Roșu din comuna Armășești.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, primul apel la 112 a venit în seara zilei de 22 ianuarie, în jurul orei 22.15, despre producerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească a unui cetățean din comuna Roșiori. La locul solicitării s-au deplasat de urgență trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la nivelul unei magazii, în care erau depozitate lemne de foc. Pentru stingerea focului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, forțele de intervenție au acționat aproximativ două ore”, au precizat reprezentanții ISU Ialomița.

Au ars acoperișul unei magazii pe o suprafață de aproximativ 70 la sută și aproximativ 15 metri cubi de lemne de foc. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit, provocat de un cablu electric defect.

Alarma s-a dat din nou în dimineața zilei de duminică, 23 ianuarie, în jurul orei 06.00, când salvatorii au fost alertați despre producerea unui nou incendiu, izbucnit la o anexă gospodărească a unui cetățean din satul Malu Roșu. La fața locului au fost deplasate trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, forțele de intervenție au acționat aproximativ două ore. Au ars un adăpost de animale pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați și aproximativ două tone de plante furajere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată sau din culpă a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Nu au existat victime la cele două incendii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*