Neregulile găsite de inspectorii DSVSA Ialomița, amendate cu aproape 400.000 de lei

Nereguli găsite de DSVSA Ialomița. FOTO DSVSA Ialomița

Inspectorii DSVSA Ialomița au aplicat amenzi de aproape 400.000 de lei în urma controalelor desfășurate în ultimele săptămâni.

În perioada 30 noiembrie 2023 – 05 ianuarie 2024 Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul structurilor de control, a realizat 244 de controale oficiale specifice în: unităţi de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pieţe agro-alimentare, târguri, unităţi de tip hipermarket/supermarket, unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, precum şi în unităţi de alimentaţie publică.

Neregulile identificate în timpul controalelor au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 51 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 388500 de lei.

Totodată, au fost emise 1 Ordonanță de suspendare a activității și 2 Ordonanțe de interzicere a activității.

S-a reținut oficial o cantitate de 393,06  kg produse alimentare de origine animală (carne porc, carne pasăre, pește și produse din pește, lapte și produse lactate).

Dintre deficienţele identificate şi sancţionate, menţionăm:

depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

produse cu termen de valabilitate depășit;

comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar;

lipsa echipamentului de protecțe pentru personalul angajat;

gestionarea necorespunzătoare a subproduselor de origine animală ce nu sunt destinate consumului uman

manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;

nerespectarea frecvenței de prelevare a produselor conform planului de autocontrol;

lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor;

transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar;

transportul de animale cu mijloace auto neautorizate sanitar veterinar și fără documentele necesare.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*