Muniție rămasă neexplodată găsită în comuna Sudiți, Ialomița

Muniție rămasă neexplodată găsită în comuna Sudiți. FOTO ISU Ialomița
Muniție rămasă neexplodată găsită în comuna Sudiți. FOTO ISU Ialomița

Pirotehniștii ialomițeni au fost solicitați să intervină, miercuri, după ce o persoană din comuna Sudiți a descoperit un proiectil de artilerie exploziv, de calibru 120 milimetri, în grădina din propria gospodărie.

„Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă neexplodată descoperită, aceasta a anunțat de urgență organele abilitate, utilizând numărul de urgență 112, pentru a solicita intervenția echipajului pirotehnic”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița.

Specialiștii pirotehniști ai inspectoratului au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică și au ridicat elementul de muniție rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale ISU Ialomița:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița recomandă cetățenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniție rămasă neexplodată, să anunțe de urgență organele de poliție, autoritățile administrației publice locale sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu ” al județului Ialomița la numărul de urgență 112.

De asemenea, ISU Ialomița recomandă cetățenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri:

  • să nu miște de pe locurile pe care se află elementele de muniție descoperite;
  • să nu desfacă și să nu predea la operatorii economici (societățile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniție descoperite;
  • să nu folosească elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*