Avioane militare vor zbura la joasă înălțime, de până la 150 de metri față de sol, în zona de sud-est a țării

Aeronavă F-16 Fighting Falcon. FOTO: Forțele Aeriene Române

Aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române execută marți, 8 noiembrie, zboruri de antrenament la înălțimi mici, de aproximativ 150 – 2.000 metri înălțime față de sol, în sud-estul țării.

Potrivit Statului Major al Forțelor Aeriene, aceste activități de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor și în concordanță cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creșterea nivelului de antrenare a personalului navigant și menținerea capacității de acțiune a Forțelor Aeriene Române.

„Statul Major al Forțelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităților aeronautice asupra comunității locale, urmărind în același timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloților, în conformitate cu cerințele specifice, obiective care includ și executarea unor antrenamente adecvate condițiilor actuale”, au transmis reprezentanții SMFA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*