Municipiul Slobozia conduce în clasamentul localităților ialomițene la autorecenzare

Municipiul Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Municipiul Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

La nivelul județului Ialomița au fost completate 17.813 chestionare, în primele două săptămâni ale perioadei de autorecenzare pentru recensământul populației și locuințelor 2021 (14 – 28 martie). Dintre acestea, 7.755 au fost completate în mediul urban (43,5 la sută) și 10.058 în mediul rural (56,5 la sută).

Situația zilnică a autorecenzării pe județe se poate descărca de pe site-ul recensământului la adresa https://www.recensamantromania.ro/situatie-autorecenzare.

Cel mai mare număr de chestionare completate la nivelul județului Ialomița s-a înregistrat în municipiul Slobozia, mai exact 3.927. La nivelul celorlalte municipii și orașe s-au completat 3128 chestionare.

În mediul rural, se evidențiază localitatea Coșereni cu 514 chestionare completate, urmată de Borănești cu 506, Bărbulești cu 440 și Adâncata cu 381. La polul opus un număr de 20 de localități din mediul rural nu a depășit numărul de 100 chestionare completate.

Perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată continuă până la 15 mai 2022.

Lista locațiilor, harta interactivă precum și programul de funcționare ale centrelor de Autorecenzare Asistată din localitățile județului Ialomița sunt disponibile pe site-ul Direcției Județene de Statistică Ialomița accesând următorul link: https://ialomita.insse.ro/anunturi/lista-punctelor-de-autorecenzare-asistata-in-judetul-ialomita/. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021 vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro (site unde poate fi accesată platforma de autorecenzare). Pe acest site a fost inclusă și o secțiune de întrebări frecvente https://www.recensamantromania.ro/intrebari-frecvente/, grupate pe 11 categorii care explică cei mai importanți termeni folosiți în chestionarul de recensământ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*