Ministrul Cseke Attila a aprobat finanțarea a cinci noi creșe în mediul urban, una dintre ele la Slobozia

Primăria Slobozia. FOTO G. M.
Primăria Slobozia. FOTO G. M.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a aprobat finanțarea pentru construcția a cinci noi creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic.

Obiectivele vor fi construite în sectorul 3 al municipiului București (creșă mică), în municipiile Câmpulung – Argeș, și Slobozia – Ialomița (câte o creșă medie), și în municipiul Râmnicu Vâlcea (o creșă medie și una mare).

„Numărul total al creșelor aprobate pentru finanțare, până în prezent, de Ministerul Dezvoltării, se ridică la 280, din care 65 au indicatorii tehnico-economici aprobați și sunt sau vor intra în curând în procedura de achiziție publică”, a subliniat ministrul Cseke Attila, care a reiterat că Ministerul Dezvoltării are alocate, din bugetul național, dar și din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe noi.

În cazul celor cinci creșe nou aprobate, va începe procedura de achiziție publică, iar ministerul așteaptă în continuare solicitări pentru construcția unor noi creșe, informațiile necesare întocmirii cererilor de finanțare fiind disponibile atât pe pagina de internet a ministerului, cât și pe cea a Companiei Naționale de Investiții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*