Măsuri luate de Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Ialomița

Măsuri luate de Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Ialomița. FOTO Primăria Fetești

Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență Ialomița a aprobat o serie de măsuri propuse de către Direcția de Sănătate Publică în vederea prevenirii și limitării îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

Astfel, organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ. Totodată, este obligatorie purtarea măștii de protecție în incinta spațiilor aglomerate: gări, autogări, piețe, târguri și oboare.

Este interzisă organizarea de târguri tradiționale în toate localitățile din județ (bâlciuri, Ziua Recoltei, ziua localității sau alte manifestări de acest gen)

De asemenea, pe teritoriul localităților unde incidența cumulată pe 14 zile a cazurilor de COVID-19 a depășit 1,5 la 1.000 de locuitori, respectiv Bordușani – 1,82/1.000 de locuitori și Grindu – 1,54/1.000 de locuitori:

  • sunt interzise activitățile cu publicul în interiorul clădirilor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, barurilor și cafenelelor. Se permite prepararea hranei și comercializarea băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
  • sunt interzise activitățile din sălile cu jocuri de noroc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*