Polițiștii au desfășurat activități în cadrul programului “Școala Altfel”

Polițiștii, la "Școala Altfel". FOTO IPJ Ialomița

În cursul zilei de 18 decembrie, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Biroul pentru Protecția Animalelor, Serviciul Rutier, Serviciului Criminalistic și Serviciului Comunicații și Informatică au desfășurat activități informativ – preventive privind siguranța rutieră și modalități de prevenire a faptelor cu violență, la Școala Gimnazială Numărul 3.

Polițiștii au prezentat aspecte privind siguranța copiilor pe stradă, acasă, la școală și în timpul liber, principalele reguli de siguranță rutieră și importanța respectării lor de către toți participanții la trafic.

În cadrul activităților, polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate și indicatoarele de circulație cele mai întâlnite, respectiv semaforul pentru pietoni, semaforul pentru mașini, marcajul cu “trecerea de pietoni”, “pistă pentru bicicliști”, “STOP”, explicându-le celor mici semnificația și importanța fiecărui indicator în parte.

De asemenea, în vederea creșterii gradului de siguranță al elevilor și a personalului didactic, temele abordate de polițiști au vizat regimul răspunderii penale și contravenționale a minorilor, precum și consecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ, dar și riscurile consumului substanțelor care creează dependență, cu precădere al celor cu efect psihoactiv.

Poliţiştii criminalişti le-au explicat modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au recomandat tuturor elevilor să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum și de supravegherea acestora, în timp ce polițiștii Serviciului Comunicații și Informatică le-au vorbit copiilor despre bazele de date ale poliției, legăturile de comunicații, voce și date precum si despre activitatea de comunicatie si informatica de la nivelul poliției.

Elevii au fost interesați și receptivi la mesajele și recomandările polițiștilor, context în care au formulat întrebări, având loc discuții libere pe aceste teme.

Aceste activități informativ – preventive vor continua și în preioada următoare, în scopul formării unor comportamente și atitudini pozitive atât în mediul școlar cât și în mediul familial, acesta constituind un obiectiv pentru care polițiștii inspectoratului acționează în permanență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*