Jandarmii ialomițeni au desfășurat, în martie, zeci de activități preventive în instituții de învățământ din județ

Jandarmii ialomițeni au desfășurat, în martie, zeci de activități preventive în instituții de învățământ din județ. FOTO: IJJ Ialomița

Jandarmii ialomițeni au desfășurat, în luna martie, 23 de activități preventive, în 21 de instituții de învățământ din Slobozia, Fetești, Urziceni, Amara și Căzănești. Acestea s-au desfășurat în baza Planului teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și prevenirea delincvenței juvenile, în cadrul proiectului „Școala în siguranță”.

Potrivit IJJ Ialomița, activitățile s-au desfășurat într-o atmosferă destinsă, pe înțelesul copiilor, aceștia dovedindu-se a fi receptivi și interesați de aspectele prezentate de către jandarmi, despre cum să reacționeze când sunt implicați în evenimente nedorite și bineînțeles, soluția apelării serviciului 112 în caz de urgențe.

Le-a fost explicată noțiunea de bullying și aceștia au fost încurajați să apeleze cu încredere la părinți, profesori și autorități în cazul în care se simt amenințați. Le-au exemplificat cum pot identifica o situație periculoasă, cui și cum să ceară ajutorul și nu în ultimul rând, care sunt modelele comportamentale de urmat pentru a nu se transforma în victime ale faptelor antisociale.

Astfel de activități vor mai avea loc în perioada următoare, în cadrul proiectului „Școala în siguranță” ce se desfășoară prin întâlniri cu elevii de la diferite instituții de învățământ din județul Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*