Itinerama Travel Film Festival 2021 aduce la Slobozia cinci proiecții ale unor filme multi-premiate

Itinerama Travel Film Festival 2021 continuă în weekend-ul 1 - 3 octombrie în Slobozia

A șaptea ediție Itinerama Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din sud-estul Europei, vă invită să luați parte la noi aventuri, prin intermediul filmelor, în week-end-ul 1 – 3 octombrie, în Slobozia. Evenimentul are loc la Cinema Galax – Casa Municipală de Cultură Slobozia.

„Întreaga selecție de filme din acest an este un amalgam de sentimente – uneori suntem parcă descumpăniți că nu revenim mai repede la normalul pre-pandemic, alteori râdem cu poftă și ne bucurăm de viață, uneori parcă ne-am face bagajele și am pleca până pe… lună!”, spune Cristian Curus, inițiatorul și coordonatorul Itinerama Travel Film Festival 2021.

Gerard Depardieu, François Ozon și Catherine Deneuve, invitații speciali ai Itinerama la Slobozia

Itinerama Travel Film Festival 2021 aduce la Slobozia cinci proiecții ale unor filme multi-premiate și cu actori de calibru în rolurile principale.

Evenimentul Itinerama Travel Film Festival debutează la Slobozia vineri, 1 octombrie, la ora 19.00, cu filmul Human Factors, povestea unei familii care evadează într-o vacanță ce se dorea idilică la malul mării. Însă un eveniment mai puțin obișnuit îi aduce în punctul în care încrederea între membrii familiei este pusă la încercare. Nominalizată la Premiul „Teddy” în cadrul Festivalul Internațional de la Berlin (2021) și pentru Marele Premiu, categoria Dramă în cadrul Festivalului de Film de la Sundance (2021).

Sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 17.00, continuăm cu Robust, un film dulce-amărui nominalizat la „Caméra d’Or” în cadrul Festivalului de Film de la Cannes (2021), proiectat în premieră în România. Acesta este și un omagiu adus lui Gérard Depardieu printr-o poveste despre o stea îmbătrânită, singurătatea și nevoia de a auzi câteva cuvinte iubitoare

Tot sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 19.30, are loc proiecția filmului Été 85 în care François Ozon amestecă stridența cu homosexualitatea și cu elemente de thriller în decorul scăldat în soare al unei tragedii devenite o poveste romantică, pe coasta Normandiei. Prin flashback-uri și metaficțiune, filmul surprinde perfect epoca în care se petrece acțiunea, apelând la peliculă de 16 milimetri și la moda anilor ‘80.

Duminică, 3 octombrie, ora 17.00 este programată proiecția filmului „Fereastră către mare”, care ne poartă în Nisyros, o fermecătoare insulă grecească, unde soarele strălucește deasupra unui vulcan majestuos. O poveste impresionantă și optimistă despre iubire, renunțare și înfruntarea curajoasă a vieții, bazându-te doar pe sprijinul altcuiva. În fața unei vești capabile să-ți schimbe viața, în ciuda sfaturilor fiului său și ale medicilor, Maria (Emma Suárez), o spaniolă în vârstă de 55 de ani din Bilbao, se hotărăște să plece în Grecia împreună cu cele mai bune prietene. Redescoperă aici curajul de a trăiască clipa așa cum vrea și poate chiar iubirea.

Duminică, 3 octombrie, ora 19.30 are loc ultima proiecție a evenimentului: Terrible Jungle, un film în care Jonathan Cohen și Catherine Deneuve creează un duo irezistibil. Cei doi actori aduc nebunia burlescă – care amintește de umorul filmelor cu Louis de Funes – în acest prim lungmetraj a cărui acțiune va purta spectatorii în jungla amazoniană.

Itinerama Travel Film Festival 2021 se desfășoară în perioada August – Noiembrie 2021 în patru orașe – București, Brăila, Slobozia și Făgăraș – precum și online. Biletele pentru Itinerama Travel Film Festival sunt puse în vânzare pe Eventbook.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*