În minivacanța de Revelion, pompierii ialomițeni au avut aproape 100 de intervenții      

Mașină de pompieri

În perioada 29 decembrie 2023-02 ianuarie 2024, pompierii ialomițeni au asigurat, zilnic, misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

În această minivacanță, la nivel județean, s-au înregistrat 98 de intervenții dintre care:

  • 88 de misiuni de acordare  prim ajutor calificat SMURD;
  • 4 incendii;
  • 2 accidente rutiere, în urma cărora patru victime, conștiente și cooperante au fost monitorizate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior două dintre acestea fiind transportate la unități spitalicești.

De asemenea, salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării spectacolelor organizate sub egida ,,Crăciunul din Slobozia” și ,,La mulți ani!”, precum şi a focului de artificii, în centrul municipiului Slobozia.

Pe lângă misiunile derulate în plan operativ, o atenţie sporită a fost acordată prevenirii evenimentelor care puteau fi generate de nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control la unitățile din județ, care au organizat mese festive la trecerea dintre ani.

Neregulile identificate în teren au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 2.500 lei, precum şi 2 avertismente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*