Urmează trei zile caniculare, cu temperaturi de peste 32 de grade

Disconfort termic accentuat și caniculă, în județul Ialomița

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de caniculă, valabil în intervalul 28 – 30 august, ce va afecta întreaga zonă de sud-est a țării.

Astfel, potrivit ANM, duminică, 28 august, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar luni, 29 august, și marți, 30 august, se va restrânge spre regiunile sudice și estice. Local în zonele de câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 37 de grade.

La începutul săptămânii viitoare, treptat vremea va deveni instabilă, luni, 29 august, în special în vestul și nord-vestul țării, iar marți, 30 august, și în nord, nord-est, centru și sud-vest.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*