Ialomițenii sunt sfătuiți să rămână acasă de 1 Mai

FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii îi sfătuiesc pe ialomițeni ca pe data de 1 Mai să rămână acasă și să respecte prevederile ordonanțelor militare.

IPJ Ialomița a anunțat că pe data 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii este una dintre sărbătorile marcate în general de cetățeni prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri. Anul acesta, polițiștii spun că toţi trebuie să respectăm prevederile Ordonanţelor Militare şi să rămânem acasă.

Sfaturi date de polițiștii ialomițeni:

– Păstrați distanțarea socială, evitați aglomerațiile şi nu transformați aceste zile în curse  pentru cumpărături.

– Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

– Evitați deplasările la rude, fie că sunt în aceeași localitate cu dumneavoastră, fie că locuiesc în alt oraș/comună.

– Nu faceți vizite și nu primiți musafiri, chiar dacă în alți ani obișnuiați să faceți acest lucru.

– Se menține interdicția de a face grătare sau picnicuri în parcuri, păduri și orice alte zone publice.

– Și de 1 Mai, ieșirile scurte sunt permise pentru activități fizice individuale în proximitatea locuinței și pentru toate celelalte motive prevăzute de ordonanțele militare.

– Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

– Polițiștii, alături de care vor acționa jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă pentru siguranța dumneavoastră!

– Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcări ale prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta nicio toleranţă faţă de cei care nu înţeleg să respecte efortul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19.

Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița acționează în această perioadă cu efective mărite pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*