Ialomițeni amendați de polițiști pentru că nu au respectat măsura carantinării

Ialomițeni amendați de polițiști pentru că nu au respectat măsura carantinării. FOTO cu rol ilustrativ

Doi tineri din comuna ialomițeană Bordușani au fost amendați cu 4.000 de lei pentru că nu au respectat măsura carantinării.

Potrivit IPJ Ialomița, la data de 18 mai, având în vedere contextul epidemiologic actual, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica au efectuat verificări la persoanele izolate la domiciliu sau aflate în carantină.

„Astfel, pe raza comunei Bordușani, au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 27 de ani și concubina sa, în vârstă de 25 de ani, nu se află la domiciliu, deși pe numele acestora există decizii de carantinare la domiciliu, emise de Direcția Publică de Sănătate. Față de persoanele în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii 55/2020, în valoare totală de 4000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Ialomița.

Aceștia atrag atenția că respectarea prevederilor legale nu este opțională, sens în care astfel de verificări vor fi organizate zilnic, în vederea asigurării unui climat optim de legalitate și de sănătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*