Peste 4,5 tone de șină de cale ferată, furată, confiscate de polițiștii de la Transporturi

Peste 4,5 tone de șină de cale ferată, furată, confiscate de polițiștii de la Transporturi

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița au desfășurat miercuri, 23 august, o operațiune de amploare pentru a contracara furturile de componente din infrastructura feroviară. Acțiunea a vizat o societate de colectare a deșeurilor de metale feroase și neferoase din municipiul Fetești. Rezultatul acestei intervenții a fost impresionant: confiscarea a nu mai puțin de 4.660 de kilograme de șină de cale ferată.

Măsura a fost luată în urma unei investigații amănunțite care a scos la iveală că aceste componente provin de la linia de reparații vagoane marfă din triajul CF Fetești, fiind sustrase în urma reabilitării liniilor feroviare. În urma descinderii efectuate în incinta punctului de lucru al societății de colectare, echipele de poliție au identificat cantitatea semnificativă de șină de cale ferată ascunsă acolo.

Oficialii au dezvăluit că reprezentanta societății de colectare, o femeie în vârstă de 34 de ani, din municipiul Fetești, a fost sancționată contravențional cu o amendă de 100.000 de lei. Aceasta a încălcat prevederile Ordonanței de Urgență 31/2011, care interzice achiziționarea de metale feroase și neferoase, precum și a aliajelor acestora, de la persoane fizice.

Un aspect crucial al acestei acțiuni este faptul că șina de cale ferată recuperată va fi restituită persoanei vătămate. Astfel, prejudiciul cauzat prin furtul acestor componente a fost în întregime recuperat.

În plus, ca urmare a acestui incident, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de furt calificat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*