Ialomițean cercetat penal de polițiști după ce a fost depistat în trafic având asupra sa două arme neletale

Arme neletale, descoperite în trafic. FOTO IPJ Ialomița
Arme neletale, descoperite în trafic. FOTO IPJ Ialomița

Un bărbat în vârstă de 45 de ani este cercetat penal de polițiștii ialomițeni, pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce a fost depistat în trafic având asupra sa două arme neletale.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase, cu sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat marți, în trafic, pe bulevardul Matei Basarab, un autoturism condus de un bărbat de 45 ani din municipiul Slobozia. Cu ocazia controlului portbagajului a fost descoperit un pistol și o pușcă cu aer comprimat, arme neletale ce fac parte din categoria celor supuse autorizării.

Bărbatul a declarat polițiștilor că a cumpărat cele două arme de la un magazin de profil din Anglia.

Acestea au fost ridicate pe bază de Ordonanță, urmând a fi expertizate de către specialiști din cadrul Serviciului Criminalistic. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă calificată”, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul vamal al României și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, faptă prevăzută și pedepsită Codul Penal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*