ANAF a publicat Ghidul privind persoanele fizice care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale și asigurări sociale de sănătate

Sigla ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează persoanele fizice care vor să facă plăți opționale pentru contribuția la pensii sau dacă vor să fie asigurați în sistemul sanitar de stat, că o pot face prin depunerea declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Declarația se depune, până în data de 25 mai 2021, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

  1. prin intermediul serviciului “Spațiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro;
  2. prin intermediul serviciului “Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat;
  3. în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire.

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, ANAF a publicat Ghidul privind persoanele fizice care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale și asigurări sociale de sănătate.

Ghidul poate fi consultat accesând următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_optiune_2021.pdf.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*