Un tractorist beat și fără permis a distrus gardul unei gospodării din Mărculești

Șoferul a fost testaț cu etilotestul. FOTO cu rol ilustrativ.

Polițiștii ialomițeni au întocmit mai multe dosare de cercetare penală pentru infracțiuni la regimul rutier. A fost vorba de conducere sub influența băuturilor alcoolice sau fără permis. Ori chiar ambele situații. 

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 5 Jilavele au depistat în trafic în jurul zilei de 18 februarie, pe raza orașului Fierbinți Târg, un bărbat de 59 de ani, ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge la Spitalul din Urziceni, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În după amiaza aceleiași zile, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic pe DN 2, pe raza comunei Movilița, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitatea Coșereni. În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că șoferul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice cu restricții, cu mențiunea suspendat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La scurt timp, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Slobozia au fost sesizați prin SNUAU 112, de o femeie din localitatea Mărculeşti, despre faptul un tractor a intrat în gardul curţii sale.

Polițiștii ajunși la fața locului au stabilit că tractorul a fost condus de un bărbat de 50 de ani din localitatea Mărculești, iar în urma verificărilor în bazele de date a reieșit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în urma testării cu aparatul Drager, acesta a indicat valoarea de 1,00 mg/l alcool în aerul pur expirat.

Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauza fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*