Gara Ciulnița va fi modernizată în urma unei investiții de peste 27 de milioane de lei

Gara din Ciulnița în urmă cu mai mulți ani. FOTO CFR

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA  informează că a fost semnat contractul pentru modernizarea clădirii de călători din stația Ciulnița, investiție în valoare de 27,39 milioane lei, fără TVA, cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile, prin Programul Transporturi, și de la Bugetul de Stat.

Contractul de modernizare a clădirii de călători din stația Ciulnița a fost semnat cu Asocierea Construct I.N.G. I.S.P.C.F. – SC ISPCF SA – SC Arcada Company – Spiact Craiova SA – PRO Ami’S Consulting S.R.L și are o durată de implementare de 22 luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 18 luni, de la emiterea Autorizației de Construire, pentru execuția lucrărilor de modernizare.

Modernizarea clădirii de călători din Stația Ciulnița include următoarele obiective:

→ clădirea de călători, cu asigurarea spațiilor destinate serviciilor publice, inclusiv facilități pentru persoanele cu dizabilități, dar și spații pentru activități comerciale

→ înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare, termice, PSI etc

→ instalații moderne de telecomunicații și pentru siguranța circulației

→ modernizarea peroanelor și a copertinelor, asigurarea de rampe pentru persoanele cu dizabilități

→ sistematizarea accesului la peroane

→ garduri de protecție în zona liniilor

→ sistem de supraveghere video și de informare a publicului călător

→ zone de utilitate publică – pasaj, pasarelă, piațetă gară.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*