FOTO VIDEO Slobozia este pentru o săptămână capitala tenisului românesc. Aici au loc Campionatele Naționale Individuale pentru Seniori

Conferință de presă prilejuită de campionatele de tenis de la Slobozia. FOTO Paul Alexe

Timp de o săptămână, Slobozia devine principalul punct de atracție pentru suflarea tenisistică din România! În perioada 2-8 octombrie, pe terenurile Bazei de tenis CSM Unirea Slobozia și Tenis Con se desfășoară Campionatele Naționale Individuale pentru Seniori, masculin și feminin.

Evenimentul a fost prefațat de o conferință de presă la care au luat parte organizatorii, alături de reprezentanți ai Federației Române de Tenis, ai sponsorilor și ai autorităților locale, Consiliul Județean Ialomița și Primăria Municipiului Slobozia. Invitat de onoare, ambasador al competiției, fostul mare tenisman român Horia Vlad Tecău.

„Prin competiția pe care o organizăm, împreună cu Federația Română de Tenis, dorim să relansăm Campionatele Naționale Individuale pentru seniori, iar jucătorii buni din România să vină și să fie mândri să participe la competiție, să li se cânte imnul național, pentru că avem nevoie ca ei să-și îndrepte un pic atenția și către campionatele naționale și către turneele organizate în România”, a declarat, pentru ILnews TV, Cristian Ursu, președintele clubului organizator CS Satori Art Slobozia, cel care se face „vinovat” de poziționarea municipiului Slobozia pe harta tenisului românesc, prin organizarea, în ultimii aproape zece ani, a unor importante turnee naționale și internaționale de tenis.

Pentru prima oară după o lungă perioadă de timp, Campionatele Naționale Individuale pentru seniori oferă și premii în bani, în valoare totală de aproximativ 10.000 de euro, câștigătorii turneelor de simplu, atât la masculin, cât și la feminin, urmând a fi recompensați cu câte un premiu de 5000 de lei, în timp ce finaliștii vor primi 3500 lei.

„Până în 1990, să fii campion național reprezenta aproape de maximum ca performanță sportivă, era o concurență foarte mare și toți sportivii erau obligați să participe. După 1990, fuga tuturor sportivilor după puncte ATP sau WTA, fuga pentru a avea un clasament optim pentru ați permite să participi la diferite competiții cât mai bine cotate, pentru ați asigura prin premiile câștigate bugetul necesar pentru a te deplasa la următoarele competiții, a dus la o scădere a interesului pentru campionatul național. Cu această ediție, încercăm să readucem importanța și interesul pentru campionatul național și sunt convins că vom reuși. Slobozia, prin tot ce înseamnă autorități locale, sponsori, comunitate, va face ca să reînvie acest campionat”, a punctat, la rândul său, George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

Personalitate de prim rang în tenisul mondial și actual căpitan-nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup (fosta FED Cup), constănțeanul Horia Tecău a rememorat anii de început ai carierei sale, când a participat la campionatele naționale.

„Cu toții am participat la campionatele naționale, iar eu știu că am devenit campion național doar la 10 ani, pentru că mai târziu mă luptam cu Adrian Lungu și Florin Mergea și ieșeam mereu pe locul doi sau trei, dar, cumva, din campionatele naționale începe tot și este important să participi și când ești la seniori. De aceea, mi-aș dori pentru Campionatele Naționale Individuale să devină atât de importante pentru jucători, să fie o bucurie pentru a juca, de a ieși campion național, performanță care poate fi un salt către o echipă națională și către alte turnee mai mari, internaționale. Dacă îți dorești să fii la un campionat național, îți dorești să-ți pui tricoul de campion național, asta se traduce mai departe în dorința de a juca pentru echipa națională. E vorba de educație, de a prioritiza asta înaintea altor evenimente”, a declarat, Horia Tecău, pentru ILnews.

Găzduirea de către Slobozia a Campionatelor Naționale Individuale de Seniori n-ar fi fost posibilă fără sprijinul necondiționat al partenerilor principali, Consiliul Județean Ialomița și Primăria Municipiului Slobozia, a sponsorului oficial,  compania DIAMI, dar și a sponsorilor ExpoMob, AMPA Agri, COMOClinic, Dr. Oetker, Tenisshop, Best Kinetic și Fundația Malama Cristiana-Cosmina.

„Este deja o tradiție susținerea din partea Consiliului Județean Ialomița a sportului de performanță, este încă un motiv pentru care încercăm să aducem resurse financiare în zona aceasta, care să stimuleze ideea de sport, ideea de performanță. În mod sigur, ne interesează ca evenimentele acestea să fie un pretext pentru a dezvolta tot mai mult sportul de masă. Este adevărat, când ai un invitat de renume, un ambasador al sportului, dar când ai și un joc de calitate desfășurat pe arenele de la Slobozia și, în general, în județ, asta crește în mintea copiilor, a tinerilor, a celor pasionați de sport, ideea de a participa la aceste evenimente și, în general, de a face sport. Acesta este obiectivul Consiliului Județean Ialomița. Ne bucurăm că avem parteneri de calitate, ne bucurăm de parteneriatul cu Primăria Municipiului Slobozia și apreciem implicarea domniilor lor în ceea ce privește pregătirea acestor evenimente la Slobozia, fie prin Clubul Sportiv Municipal, fie prin celelalte entități implicate în dezvoltarea acestor proiecte. Vreau să vă transmit angajamentul Consiliului Județean Ialomița de a rămâne și pe viitor ancorați în dezvoltarea acestor proiecte”, a declarat în fața reprezentanților media, Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița.

La rândul său, primarul municipiului Slobozia, Dragoș Soare, a remarcat faptul că astfel de evenimente reușesc să facă mai cunoscut numele municipiului ialomițean și să ajute la răspândirea idei de a practica sport în rândul copiilor și a tinerilor.

„Sunt oameni influenți care vin și ne vizitează orașul, care ne pun în valoare, care vorbesc despre Slobozia și Ialomița, despre faptul că aici se întâmplă lucruri. Nu este meritul nostru, este meritul celor care susțin, sponsori și cei care au inițiativă, cum este Clubul Sportiv Satori, un club privat, care face eforturi și caută să dezvolte evenimente, ceea ce este foarte important. Noi, Primăria și Consiliul Județean, suntem instituții suport. Consiliul Județean a pus la dispoziție și fonduri, noi, primăria, am pus la dispoziție partea de logistică, dar consider că noi suntem instituții suport, care au obligații în a sprijini orice inițiativă a sectorului privat, pentru a dezvolta această idee, de a merge și a face mișcare, de a sta în aer liber și de a fi mai sănătos, până la urmă, pentru că o consecință directă a practicării sportului este un corp mai sănătos”, a spus Dragoș Soare.

La competiția care a debutat luni, cu partidele de pe tablourile de calificare, participă aproximativ 100 de sportivi, doar câte 32 urmând să ajungă pe cele două tablouri de simplu, masculin și feminin. Deși competiția nu aduce la startul său cei mai valoroși performeri în „sportul alb” din România, vor fi prezenți câteva dintre vârfurile noii generații din tenisului românesc și, cu o excepție, tinerele speranțe ale tenisului local. Dealtfel, publicul local a avut ocazia să vadă la lucru câteva dintre sportivele care vor participa la campionatele naționale cu ocazia recent încheiatului turneu ITF, cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari, „Naparis Trophy”.

„Am avut patru jucătoare din Slobozia, Alexandra Iordache și Daria Tudor, care au primit din partea noastră wild-card pe tabloul principal, le-am avut pe Mara Dumitru și Eva Munteanu pe tabloul de calificări. Acum, cu excepția Alexandrei, prezentă în această perioadă la un turneu în străinătate, celelalte trei vor fi prezente la campionatele naționale. Deasemenea, va fi prezent Ștefan Andreescu, care este primul nostru sportiv cu puncte ATP. Desigur, vor fi prezenți și alți sportivi importanți, practic pe tabloul principal la băieți vor fi sportivi din Top 40 național, iar la fete prima favorită este numărul 16 național”, a explicat Cristian Ursu.

Finalele probelor de simplu sunt programate duminică, organizatorii anunțând prezența la meciuri a primului număr 1 mondial (Open Era), legendarul Ilie Năstase. Cu această ocazie, grație susținerii oferite de către Fundația Malama Cristiana-Cosmina, vor fi oferite publicului prezent la finale un număr de 100 de exemplare ale best-sellerului autobiografic „Mr.Năstase – Talentat, impetuos și rebel incurabil”, o poveste uluitoare a felului în care un tânăr sportiv român a ajuns un superstar adulat pe toate meridianele lumii. Evident, fiecare exemplar va avea semnătura celebrului autor.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*