FOTO VIDEO Municipiul Slobozia transformă gestionarea parcărilor într-un element cheie al dezvoltării urbane. Primarul Dragoș Soare: “Eliminăm garajele pentru a face parcări. Avem în vedere și parcări supraetajate”

Dragoș Soare, primarul din Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

Una dintre marile provocări ale oricărui oraș modern este gestionarea parcărilor, iar Municipiul Slobozia nu face excepție. Cu un număr constant în creștere al mașinilor proprietate personală și cu o infrastructură urbană care se adaptează în consecință, primarul Dragoș Soare și echipa sa se implică activ în identificare unor soluții viabile și eficiente pentru această problemă.

Potrivit șefului adminitrației publice locale, în ultimii cinci ani și jumătate, numărul mașinilor a crescut, Slobozia, cu peste 25%. Acest fapt a generat o presiune considerabilă asupra infrastructurii de parcare. Cu 25.000 de mașini pentru 50.000 de locuitori, dinamica în creștere a necesitat un răspuns prompt și eficient din partea Primăriei.

„Am luat niște măsuri care, la prima vedere, par a fi nepopulare, acelea de a elimina garajele de pe domeniul public și de a crea spații comune de parcare”, a declarat primarul.

În ultimii trei ani, sute de locuri de parcare au fost create, iar planurile de viitor vizează adăugarea a sute sau chiar mii de locuri suplimentare. Mai mult decât atât, Primăria Slobozia ia în calcul inclusiv amenajarea de parcări supraetajate.

„Sigur că avem în vedere și parcări supraetajate. Singura chestiune este că, în momentul de față, nicio linie de finanțare europeană nu mai finanțează nici parcări, nici drumuri, decât în anumite condiții, motiv pentru care chiar în apropierea magazinului Ialomița, centru comercial emblemă al orașului, unde avem o parcare supraterană, vom încerca să facem printr-un parteneriat public – privat, alături de operatorul care gestionează acest magazin o parcare tip P+2, care să ofere posibilitatea celor care vizitează zona, care merg la bancă, care merg la magazin, la un film, să poată să poată să parcheze în mod normal, elegant, așa cum este în fiecare oraș din țară, acolo unde primăria respectă cetățeanul. Deci avem și așa ceva, dar o vom face din fonduri proprii, pentru că nu găsim linii de finanțare și prin parteneriate public –  private”, a explicat Dragoș Soare, pentru ILnews.ro.

În ceea ce privește preocupările legate de creșterea prețurilor pentru parcări, edilul dă asigurări că prețurile vor rămâne la un nivel rezonabil.

„În momentul de față, prețul pentru parcări sunt la un nivel extrem de rezonabil, vorbim despre parcările de rezidență, iar în ceea ce privește parcările publice, sunt fără taxă. Nu știm cum va evolua dinamica acestor prețuri. Din punctul meu de vedere, sunt anumite zone unde se pretează a fi introdusă parcare cu plată. Sigur, nu discutăm de parcare cu plată imediat, ci discutăm într-un interval de câțiva ani de zile și discutăm de o oră – două de grație, vine omul își face cumpărătirile, merge la un film, cum este, dacă ați văzut, la mall-urile din București, unde dacă stai două ore, nu plătești nimic, dar nu poți lăsa mașina peste noapte acolo”, a subliniat primarul.

În ceea ce privește mobilitatea urbană, primarul Dragoș Soare mizează pe găsirea unui echilibru între utilizarea mașinilor personale și cea a transportului în comun.

„Eu sunt convins că acest lucru se va întâmpla – a menționat primarul. Eu însumi, dacă o să am stație în jurul casei mele voi merge cu autobuzul, fără niciun fel de probleme”, a adăugat Soare, pentrul ILnews.ro.

Prin demersurile sale privind gestionarea cât mai eficientă a locurilor de parcare din oraș, administrația publică locală din Slobozia reflectă angajamentul și viziunea în promovarea unei infrastructuri urbane moderne și eficiente, care să susțină nevoile de mobilitate ale orașului într-un mod viabil și accesibil pentru toți locuitorii săi.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*