FOTO Radioterapia îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate la Ovidius Clinical Hospital, pentru gestionarea cancerului

Radioterapie la OCH. FOTO Ovidius Clinical Hospital

Cancerul reprezintă a doua cauză principală de deces în România. În gestionarea acestei afecțiuni, radioterapia joacă un rol esențial, recurgând la radiații ionizante controlate și precise pentru a trata pacienții.

Radioterapia constituie o componentă crucială a tratamentului cancerului, folosind radiații pentru a distruge celulele canceroase. Se estimează că peste jumătate din pacienții cu cancer beneficiază de radioterapie în timpul tratamentului, contribuind la aproximativ 40% din totalul tratamentelor curative.

Această metodă terapeutică poate fi aplicată în stadiile incipiente ale cancerului sau în cazul răspândirii acestuia. Radioterapia poate fi administrată fie independentă, fie în combinație cu alte tratamente, cum ar fi chirurgia, chimioterapia sau imunoterapia.

Scopul radioterapiei constă în reducerea capacității celulelor canceroase de a se multiplica sau în ameliorarea simptomelor provocate de boală (tratament paliativ).

Procedura de administrare a radioterapiei se desfășoară în mod obișnuit extern, prin utilizarea unui accelerator liniar care direcționează radiațiile către zona afectată de tumoare. În unele situații, se poate opta pentru radioterapie internă.

Radiația de înaltă energie distruge materialul genetic (ADN) al celulelor, împiedicându-le să se divide și să se înmulțească. Cu toate că radiația afectează atât celulele normale, cât și cele canceroase, obiectivul este de a maximiza expunerea celulelor anormale, minimizându-se expunerea celor normale.

Dr. Virgil Sivoglo, medic specialist radioterapie, spune că la Ovidius Clinical Hospital radioterapia îndeplinește cele mai înalte standarde calitate.

“La Ovidius Clinical Hospital, radioterapia îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate, cu rezultate excelente, atât din prisma abordării multidisciplinare, cât și prin folosirea acceleratorului Halcyon, un sistem revoluționar, de excelență, al iradierii. Pacienții oncologici au multe facilități la OCH, inclusiv gratuitate în radioterapie”, spune dr. Virgil Sivoglo.

Fiind primul Centru de referință Siemens Healthineers din România, Ovidius Clinical Hospital furnizează pacienților oncologici un proces complet de diagnosticare și tratament, într-un mediu centrat pe nevoile lor.

Pentru informații suplimentare și programări, pacienții pot lua legătura cu Ovidius Clinical Hospital la numărul de telefon 0241.480.400.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*