FOTO Amenzi de peste 4.000 de lei, aplicate de polițiști în Piața Agroalimentară și Bazarul Municipal din Slobozia

Amenzi aplicate de polițiști în Piața Agroalimentară și Bazarul Municipal din Slobozia. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, al jandarmilor și polițiștilor locali au desfășurat o acțiune în Piața Agroalimentară și Bazarul Municipal din Slobozia.

Au fost verificate atât respectarea normelor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus, cât și respectarea legislației privind comerțul și calitatea alimentelor și produselor comercializate.

Au fost aplicate:

  • 12 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
  • 2 sancțiuni la Legea 12/1990 (privind unele fapte de comerț);
  • 2 sancțiuni conform OUG 195/2002, pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice;
  • 3 sancțiuni la LG. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea totală a amenzilor este de 4300 lei.

În cadrul activităților au fost constatate și nouă infracțiuni conform Lg nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. De asemenea au fost confiscate peste 220 de articole vestimentare, cosmetice și jucării, în valoare totală de 10.520 de lei.

Aceste activități se vor desfășura în perioada următoare, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*