Festivalul Concurs „Trofeul Tinereții“ Amara 2021 își va deschide porțile în perioada 3-5 septembrie

Sediul Primăriei orasului Amara

Ajuns la cea de-a 53-a ediție, Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești Trofeul Tinereții – Amara 2021 își va deschide porțile în perioada 3 – 5 septembrie. În acest an, festivalul se va desfășura în aer liber, într-un loc special amenajat în apropierea Grădinii de Vară a orașului Amara și va fi prezentat de Liana Stanciu.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Ialomița, prima zi este rezervată competiției propriu-zise, etapă în care concurenții, acompaniați de trupa condusă de Dan Dimitriu, vor interpreta două piese din creația românească. Seara se va încheia în acordurile Trupei FreeStay, Adda & Band și Ionuț Gabriel Cândea, câștigătorul Trofeului Tinereții – Amara 2019.

A doua zi este dedicată Galei Laureaților, urmata de recitalurile trupelor Dj Project si Zdob si Zdub, pe scena de la Amara. Responsabilitatea stabilirii premiilor din acest an aparține juriului format din: Viorel Gavrilă, Dan Dimitriu, Virgil Iaru și Mihaela Teodorescu.

Ziua de 5 septembrie, se va încheia cu două spectacole organizate simultan. Spectacolul susținut de câștigătorii festivalului, artiștii Irina Rimes și Liviu Teodorescu, se va desfășura la Slobozia, pe scena amplasată în Piața Revoluției. În același timp, la Amara, va avea loc un spectacol susținut de DJ consacrați la nivel național și local.

În urma preselecțiilor, care au avut loc în data de 10 august 2021 – Sala Europa, s-au calificat următorii concurenți:

 1. Bădărău Andrada Gabriela, 17 ani Neamț
 2. Boboc Carla Florentina, 16 ani Dolj
 3. Ciocoiu Maria Romina, 18 ani Neamț
 4. Ciutacu Victor Dorian, 22 ani Brăila
 5. Doană Ana Maria, 16 ani Dolj
 6. Frățilă Cristina, 16 ani Ialomița
 7. Iosifescu Robert, 23 ani Ialomița
 8. Mucea Alessandro, 17 ani Neamț
 9. Nădrag Alina, 18 ani Ialomița
 10. Perpelea Iulia, 18 ani București
 11. Simionescu Dominique, 19 ani Sibiu
 12. Sitoiu Mihaela-Teodora, 19 ani Vâlcea.

Valoarea cheltuielilor estimate pentru susținerea acestui eveniment se ridică la 500.000 de lei. Contribuția Consiliul Județean Ialomița, reprezentat prin cele două instituții de specialitate, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturilor Tradiționale Ialomița și Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“ Ialomița, este de 200.000 lei, diferența de 300.000 lei va fi alocată din bugetul Consiliului Local Amara.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*