Descinderi ale polițiștilor ialomițeni la persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni economice

Descinderi la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ialomița au efectuat miercuri, 19 octombrie, șase percheziții domiciliare în București, Slobozia și Amara, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, înșelăciune, abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale.

Potrivit IPJ Ialomița, din datele și probele  administrate în cauză de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice a rezultat presupunerea rezonabilă că, în decursul mai multor ani, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea unei asociații de ajutor reciproc un circuit fictiv de încasări și plăți, menit să inducă în eroare membrii acesteia că are suport economic să acorde dobânzi la fonduri sociale, mult peste mediul bancar. Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că dobânzile la fond încasate de o parte din membrii asociației de ajutor reciproc ar fi fost plătite din depunerile celorlalți membrii și nu din profitul înregistrat la finalul fiecărui an.

Prejudiciul total estimat la acest moment este de aproximativ 49 de milioane de lei.

Patru persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, în vederea audierii, față de 3 dintre acestea fiind dispusă măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore. Trei femei, cu vârste cuprinse între 37 și 65 de ani au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Ialomița, urmând ca, în cursul zilei de joi, 20 octombrie, să fie prezentate instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 565.000 de lei, bijuterii din aur și argint, în valoare de aproximativ 210.000 de lei, sisteme de calcul, telefoane mobile, precum și înscrisuri utile cauzei. De asemenea, polițiștii au instituit sechestre asiguratorii pe bunuri imobile, autoturisme, bijuterii  și sume de bani în valoare de aproximativ patru milioane de lei.

Activitățile au beneficiat și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*