De astăzi începe recenzarea pe teren a populației și locuințelor

Computer.

La nivelul județului Ialomița au fost completate, în perioada de autorecenzare și autorecenzare asistată pentru Recensământul populației și locuințelor, 123.785 de chestionare. Dintre acestea, 59.156 au fost completate în mediul urban (47,8 la sută) și 64.629 în mediul rural (52,2 la sută).

Potrivit Direcției Județene de Statistică Ialomița, cel mai mare număr de chestionare completate la nivelul județului s-a înregistrat în municipiul Slobozia, mai exact 27.807. La nivelul celorlalte municipii și orașe s-au completat 31.349 chestionare.

În mediul rural, se evidențiază localitatea Făcăeni – 2.603, Coșereni, cu 2.555 de chestionare completate, Sinești – 1.890, Perieți, cu 1.889, Mihail Kogălniceanu – 1.830, Bordușani și Grivița cu 1.780.

marți, 31 mai, începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai. Vor fi vizitate și gospodăriile populației care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ. Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România (care, la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni). Momentul de referință al recensământului este ora „00:00” din ziua de 1 Decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situația la acel moment.

Direcția Județeană de Statistică Ialomița împreună cu primăriile și autoritățile locale au pregătit un număr de 272 de recenzori de teren pentru această acțiune. Aceștia vor putea fi ușor de identificat în baza unei legitimații emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare, conform modelului publicat ca anexă la HG nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului și a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, precum și a măsurilor pentru punerea în aplicare a unor dispoziții din OUG nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, disponibilă la: https://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2022/02/HG_145_2022.pdf.

Recenzarea prin interviu față în față este ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) și este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 de lei.

RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se desfășoară cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*