Conflict de interese administrativ constatat de către ANI în cazul primarului orașului Căzănești, Traian Stelian

Primăria orașului Căzănești, Ialomița. FOTO Liliana Boioglu
Primăria orașului Căzănești, Ialomița. FOTO Liliana Boioglu

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de conflict de interese de natură administrativă în cazul primarului din Căzănești, Traian Stelian, fost viceprimar şi fost consilier local al orașului.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului în cadrul Consiliului Local al orașului Căzănești, în perioada 2016 – 2020, deși avea un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor, Traian Stelian a participat la deliberarea și adoptarea mai multor Hotărâri ale C.L. Căzănești.

Este vorba despre Hotărârile din 19 aprilie 2018 şi din 23 aprilie 2019, în urma căreia s-au încheiat contracte de închiriere pentru suprafețele de pășune aflate în domeniul privat al localității, între Primăria Căzănești și nepotul persoanei evaluate, încălcând astfel prevederile  art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile  art. 46 din Legea nr. 215/2001.

Totodată, este vorba și de Hotărârea din 30 ianuarie 2020 privind transmiterea dreptului de concesiune prevăzut în contractul de concesiune nr. 16/03.09.2010 de la o societate comercială la ginerele persoanei evaluate, încălcând astfel prevederile  art. 228, alin. (1), lit. a) din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

„Persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizează ANI.

ANI transmite că Traian Stelian a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*