Caz paradoxal în județul Ialomița. Victima unei agresiuni domestice s-a opus emiterii unui ordin de protecție împotriva concubinului violent

Sediul IPJ Ialomița. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Ialomița. FOTO Adrian Boioglu

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița desfășoară activități de verificare în fiecare situație în care este sesizat un caz de violență domestică, prin evaluarea situației de risc la care este supusă victima.

Încălcarea obligațiilor dispuse prin ordinul de protecție se pedepsește drastic. Nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, chiar dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit.

Polițiștii din cadrul Secției 7 poliție Rurală Platonești au fost sesizați prin 112, de către o femeie de 37 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu, despre faptul că ar fi fost agresată fizic de concubinul său.

Cu ocazia intervenţiei la faţa locului, polițiștii au stabilit că, bărbatul de 43 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al geloziei ar fi lovit-o pe femeie cu o curea.

Polițiștii au întocmit formular de evaluare a riscului, în urma căruia a rezultat faptul că există risc iminent de violenţă domestică, însă victima s-a opus emiterii ordinului de protecţie provizoriu.

Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Ce faceți dacă ați devenit o victimă?

  • conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;
  • sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;
  • dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;
  • cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;
  • nu vă retrageți plângerea!
  • Lăsați polițiștii să își facă treaba, pentru a vă putea ajuta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*