Aproximativ 1.400 de misiuni de ordine publică executate de jandarmii ialomițeni în primul trimestru al anului

FOTO Jandarmeria Ialomița

Creșterea gradului de siguranță a cetățenilor prin asigurarea măsurilor de ordine la manifestările cu public numeros și participarea la misiuni de menținere în sistem integrat este principalul obiectiv al Jandarmeriei Ialomița.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au executat, în primul trimestru al anului, 1.387 de misiuni de ordine publică, dintre care, 42 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase și cultural artistice, 174 de misiuni de intervenție, iar 1.171 au fost misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 175 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 256 de acțiuni în cooperare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 69 de mandate de aducere a unor persoane.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 498 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 90.000 de lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În primul trimestru al anului 2023 au fost constatate 51 de infracțiuni: 12 în mod independent (exemple: loviri sau alte violențe, furt, distrugere etc), iar 39 în cooperare cu poliția.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*