Amenzi de peste 7.000 de lei, în urma unei acțiuni de verificare a transportului rutier de persoane

Acțiune pentru verificarea transportului rutier de persoane. FOTO: IPJ Ialomița

Polițiștii rutieri ialomițeni au desfășurat în dimineața zilei de vineri, 13 ianuarie, pe raza de competență, o acțiune pe linia verificării legalității transportului de persoane.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane prin:

  • verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și de conducătorul auto;
  • verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente;
  • respectarea capacității maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situațiile în care persoanele sunt transportate în picioare;
  • verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, față de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz;
  • testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport;
  • valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculului;
  • depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au verificat peste 70 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate șapte sancțiuni contravenționale, dintre care patru au fost aplicate conform OUG 195/2002 și 3 conform HG 69/2012, privind legislația specifică transportului rutier.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au verificat peste 80 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate 50 de sancțiuni contravenționale privind legislația specifică transportului rutier. A fost reținut un permis de conducere și retrase două certificat de înmatriculare. Valoarea sancțiunilor este de 7.410 lei.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic și prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri ialomițeni vor continua acțiunile și controalele pe sectoarele de drum de pe raza județului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*