Amenzi de peste 6.400 de lei, aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție la o înmormântare în Țăndărei

Acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. FOTO arhiva IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Ialomița și polițiști locali, au desfășurat în ultimele 24 de ore acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. La aceste activități au participat peste 90 de efective.

Potrivit IPJ Ialomița, în cadrul acestor acțiuni polițiștii au verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de COVID-19.

Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost verificate 33 de societăți comerciale, 15 mijloace de transport persoane, fiind legitimate totodată aproximativ 850 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30.000 de lei.

Spre exemplu, polițiștii din Țăndărei s-au sesizat, vineri, că la o înmormântare participă mai multe persoane, fără a se respecta măsurile de distanțare socială prevăzute de Legea 55 din 2020. Polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 6460 de lei, conform Legii 55 din 2020.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*