Sfaturi ale pompierilor ialomițeni pentru prevenirea riscurilor de înec

Sfaturi ale pompierilor ialomițeni pentru prevenirea riscurilor de înec. FOTO ISU Ialomița

Anual, în sezonul cald, un număr considerabil de persoane, de cele mai multe ori copii își pierd viața pentru că se aventurează la scăldat în locuri deosebit de periculoase. Astfel, este important ca cetățenii să conștientizeze riscul pe care și-l asumă dacă se scaldă în locuri neamenajate corespunzător.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente cu consecințe tragice pe timpul desfășurării acestor activități recreative, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița recomandă:

  • scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate în acest sens;
  • nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu intrați în apă după expunere îndelungată la soare ori după ce ați consumat alcool;
  • se vor respecta întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement şi se va folosi întotdeauna echipamentul de protecție furnizat de acesta;
  • le recomandam părinților să-şi supravegheze atent copii şi să nu-i lase niciodată singuri în apa.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*