AJFP Ialomița reamintește că 25 februarie este termenul limită pentru depunerea a unsprezece declaraţii fiscale

Trafic rutier în Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Trafic rutier în Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ialomița informează contribuabilii că data de 25 februarie este termenul limită de depunere a mai multor documente.

Este vorba de următoarelor documente:

 • formularul 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”;
 • formularul 101 ”Declaraţie privind impozitul pe profit”;
 • formularul 107 “Declaraţie informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/
  burselor private”;
 •  formularul 112 “Declaraţie privind obligaţia de plată a contribuţiei sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”;
 • formularul 224 “Declaraţie privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de persoane fizice care desfăşoară activitate în România şi de persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România”;
 • formularul 300 “Decont de taxă pe valoarea adăugată”;
 • formularul 301 “Decont special de taxă pe valoarea adăugată”;
 • formularul 306 ”Cerere privind utilizarea ca perioadă fiscală pentru TVA a semestrului sau anului calendaristic”;
 • formularul 307 “Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea/corecţia ajustărilor/
  regularizarea taxei pe valoarea adăugată”;
 • formularul 311 “Declaraţie privind taxa pe valoarea adăugată colectată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) – e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”;
 • formularul 390 VIES ”Declarație recapitulativă privind livrările/achizițiile/prestările intracomunitare”. ”Calendarul obligaţiilor fiscale” este un instrument de informare a contribuabililor, care cuprinde informaţiile detaliate privind toate termenele limită de declarare a obligaţiilor fiscale pentru luna februarie 2020, conform prevederilor art.155 alin.(2) din Legea nr.207/2015, privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

Contribuabilii pot accesa „Calendarul obligaţiilor fiscale” la adresa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Calendar/Calendar_obligatii_fiscale_ 2020.htm .

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*