Programul Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, continuă și în luna aprilie

Ialomițenii pot subscrie pentru emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur. FOTO MF

Ialomițenii pot subscrie și în luna aprilie pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, începând cu data de 1 aprilie.

Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile, iar perioada de subscriere se va încheia pe data de 26 aprilie 2021.

Titlurile de stat pot fi cumpărate atât de la unitățile Trezoreriei Statului cât și de la unitățile C.N. Poșta Română. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Astfel, titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între1 – 26 aprilie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • Între1 – 22 aprilie 2021 pentru mediul rural și 1-23 aprilie 2021 pentru mediul urban prin Compania Națională Poșta Română.

Rata dobânzii este de 2,95 la sută – 1 an, 3,35 la sută – 3 ani, 3,75 la sută – 5 ani, fără plafon individual de subscriere. Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce atestă calitatea de moștenitori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*