AJFP Ialomița atrage atenția contribuabililor la termenul de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale

Sigla ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație, că sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF se realizează pe categorii de contribuabili, începând cu data de 31 martie 2021, cu respectarea următoarelor termene:

  1. până la data de 30 iunie 2021, operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili;
  2. până la data de 30 noiembrie 2021, operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii și mici;
  3. operatorii economici care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 01 decembrie 2021, la data instalării aparatului de marcat electronic fiscal.

Prin excepție, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice au obligația completării și transmiterii Declarației pe propria răspundere prin care utilizatorul menționează că aparatul de marcat va funcționa în modul de lucru offline, semnată de reprezentantul legal al operatorului economic, cu respectarea următoarelor termene:

  1. operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili, până la data de 30 iunie 2021;
  2. operatorii economici din categoria contribuabililor mijlocii și mici, până la data de 30 noiembrie 2021;
  3. operatorii economici care achiziționează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 01 decembrie 2021, în termen de două zile lucrătoare de la data instalării aparatului de marcat electronic fiscal.

Detalii suplimentare pot fi obținute prin consultarea „Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibil pe site-ul ANAF la următorul link
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/GHID_CONECTARE_AMEF_31032021.pdf, prin Formularul Unic de contact, telefonic, apelând Call Center-ul de asistență al ANAF sau la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul unităţilor fiscale teritoriale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*