AJFP Ialomița anunță modificarea modelului, conținutului și instrucțiunilor de completare ale formularelor 208 și 209 și modificarea modelului și conținutului formularului 253

Sigla ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că în Monitorul Oficial nr. 673 din 8 iulie 2021 a fost publicat Ordinul președintelui ANAF nr. 1075 din 5 iulie 2021 pentru modificarea modelului, conținutului și instrucțiunilor de completare ale formularelor 208 “Declarație informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal” și 209 “Declarație privind veniturile din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal”, precum și a modelului și conținutului formularului 253 “Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal”, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice și al ministrului justiției nr. 1.022/2.562/2016 privind aprobarea procedurilor de stabilire, plată și rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal și a modelului și conținutului unor formulare utilizate în administrarea impozitului pe venit.

Astfel, veniturile realizate din transmiterea dreptului de proprietate și a dezmembrămintelor acestuia cu titlu de moștenire, în cazul persoanelor fizice cu handicap grav sau accentuat, sunt scutite de la plata impozitului pe venit, indiferent de momentul dezbaterii succesiunii.

De menționat faptul că obligația de a depune declarația fiscală se menține și în cazul în care obligația fiscală respectivă este scutită la plată, conform reglementărilor legale.

Având în vedere modificările legislative menționate mai sus, au fost modificate în mod corespunzător următoarele declarații:

  • „Declarație informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal” – Formularul 208;
  • „Declarație privind veniturile din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal”- Formularul 209;
  • „Decizie de impunere privind venitul din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal” – Formularul 253.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*