Un tulcean care transporta zeci de kilograme de pește congelat fără acte, a fost oprit de polițiștii ialomițeni

Peștele și icrele au fost confiscate. FOTO IPJ Ialomita

Un bărbat de 35 de ani a fost depistat în flagrant de polițiștii ialomițeni transportând fără documente legale de provenință, pe raza comunei Făcăieni, aproximativ 30 de kilograme de pește congelat din speciile crap, șalău, calcan, somn și scrumbie, precum și peste 2 kilograme de icre de șalău și știucă.

În după amiaza zilei de 2 mai, în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Stelnica, în timp ce desfășurau activități pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor pe linie de piscicultură, au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 35 ani, din județul Tulcea.

Polițiștii au depistat în interiorul autoturismului cât și în portbagaj pește congelat, din speciile crap, șalău, calcan, somn și scrumbie precum și icre de șalău și știucă, pentru care conducătorul auto nu deținea documente de proveniență.

Întreaga cantitate de pește și icre identificată a fost confiscată.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit, ori produselor din pește.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*