Măsurile adoptate de pompierii ialomițeni în contextul minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor și a Zilei Internaționale a Copilului

Mașină de pompieri. FOTO ISU Ialomița

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” din județul Ialomița a anunțat adoptarea unor măsuri speciale, în perioada 01 – 05 iunie, pentru asigurarea siguranței cetățenilor în timpul minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor și a Zilei Internaționale a Copilului.

Cu peste 80 de pompieri mobilizați zilnic, aceștia vor fi în serviciu pentru a oferi asistență medicală de urgență, a interveni în caz de incendii și a salva persoane aflate în situații periculoase. Echipajele SMURD vor fi disponibile pentru a acorda primul ajutor și a transporta persoanele aflate în dificultate la unitățile spitalicești.

Pe lângă aceste măsuri, ISU Ialomița a invitat publicul de toate vârstele să sărbătorească împreună Ziua Internațională a Copilului. Evenimentul are loc în Parcul Tineretului din municipiul Slobozia, în data de 1 iunie 2023. Participanții vor avea ocazia să vadă o zi din viața forțelor de intervenție și să se bucure de activități recreative.

Pentru cei care aleg să petreacă minivacanța în zonele turistice, parcuri de agrement sau în mijlocul naturii, pompierii ialomițeni au recomandat respectarea unor reguli de siguranță. Acestea includ studierea planului de evacuare în caz de incendiu la sosirea în unitatea de cazare, informarea personalului despre eventuale căi de evacuare blocate, verificarea modalității de deschidere a ferestrelor și pregătirea focului doar în spații special amenajate și departe de vegetație. De asemenea, fumatul în afara locurilor special amenajate și aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse sunt interzise.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița speră că aceste recomandări vor contribui la o minivacanță fără incidente neplăcute și le urează tuturor copiilor să se bucure de evenimentele speciale dedicate copilăriei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*