FOTO Distrugere de muniție rămasă neexplodată, în județul Ialomița

Distrugere de muniție rămasă neexplodată, în poligonul din Fetești. FOTO: ISU Ialomița

Specialiștii pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița au executat vineri, 19 august, o acțiune de distrugere controlată a unor elemente de muniție neexplodate, identificate în urma misiunilor de asanare executate în ultimele luni, pe raza județului.

Potrivit ISU Ialomița, activitatea s-a desfășurat în poligonul amenajat din municipiul Fetești, cu sprijinul structurilor operative din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița, precum și a Inspectoratului de Poliție Județean.

Având în vedere, tragediile ce pot fi provocate de munițiile rămase neexplodate, pompierii ialomițeni recomandă populației respectarea următoarelor măsuri:

  • este interzisă atingerea muniției cu mâna sau alte obiecte;
  • nu loviți sau mișcați muniția găsită în pământ sau la suprafață;
  • nu introduceți elementele de muniție în foc și nu demontați focoasele sau alte părți componente;
  • este interzisă joaca copiilor cu diferite muniții ca: grenade, focoase, cartușe, proiectile sau alte elemente pirotehnice;
  • nu le transportați și nu le comercializați la centrele de deșeuri feroase sau neferoase.

Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgență organele de poliție, autoritățile administrației publice locale sau inspectoratul județean pentru situații de urgență, la numărul unic 112!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*