AJFP Ialomița anunță că marți, 7 septembrie, este termen limită pentru depunerea Formularului 092

AJFP Ialomița.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară taxabilă în România, fiind astfel obligați să își modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar, că 7 septembrie este termenul limită de depunere a Formularului 092 – „Declarația de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară taxabilă în România”.

„Calendarul obligațiilor fiscale” este un instrument de informare a contribuabililor, care cuprinde informațiile detaliate privind principalele termene limită de declarare a obligațiilor fiscale pentru luna septembrie.

Contribuabilii pot accesa „Calendarul obligațiilor fiscale” la adresa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Calendar/Calendar_obligatii_fiscale_2021.htm

Baza legală: art. 322 alin. (7) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare și Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr.169/2019 privind aprobarea Procedurii de actualizare a vectorului fiscal, pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de taxă pe valoarea adăugată care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziție intracomunitară de bunuri taxabilă în România, precum şi a modelului şi conținutului unor formulare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Ialomița NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*