Acțiunile vizând respectarea normelor de protecție în Ialomița au avut ca rezultat sancțiuni în sumă totală de peste 25.000 de lei

Acțiuni ale polițiștilor ialomițeni de verificare a respectării măsurilor de protecție

Polițiștii din cadrul IPJ Ialomița, împreună cu celelalte forțe de ordine ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și instituțiilor cu atribuții de control au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Zilnic, sunt în desfășurare în sistem integrat, acțiuni de verificare cu caracter preventiv în zone aglomerate, centre comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

„Precizăm faptul că acțiunile întreprinse de către forțele de ordine sunt realizate în interesul comunității, prioritară fiind creșterea sentimentului de siguranță în rândul cetățenilor, urmărindu-se permanent conștientizarea acestora cu privire la necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea și limitarea răspândirii pandemiei și nicidecum, aplicarea de sancțiuni. Reiterăm faptul că rolul acestor acțiuni este unul semnificativ, preventiv”, au transmis reprezentanții IPJ Ialomița.

În ultimele 24 de ore au fost controlate 20 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, și 17 mijloace de transport în comun, totodată fiind legitimate peste 460 de persoane. Echipele de control au depistat și sancționat 84 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 17 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 26.000 lei.

„Suntem și vom fi prezenți în toate zonele de pe raza județului, în interesul persoanei, al comunității exclusiv pe baza și în executarea legii. Mulțumim cetățenilor care au ales să respecte măsurile impuse de autorități în această perioadă dificilă, transmițându-le faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante”, au mai precizat sursele citate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*