Intervenție de șapte ore a pompierilor ialomițeni pentru a lichida un incendiu vegetație uscată și gunoi menajer în Mărculești

Incendiu vegetație uscată și gunoi menajer în Mărculești. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină miercuri, 1 septembrie, pentru a lichida un incendiu vegetație uscată și gunoi menajer în Mărculești.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, la fața locului s-au deplasat pompieri militari din cadrul Detașamentului Slobozia, cu patru autospeciale de stins incendii și o autocisternă.

„Incendiul izbucnit la groapa de gunoi s-a extins la vegetația uscată din zonă și la două șire de paie ce aparțineau unei ferme din imediata apropriere. La fața locului au fost și reprezentanți ai fermierilor și autorităților locale, care au sprijinit intervenția de durată a pompierilor, cu două buldoexcavatoare și patru cisterne cu apă. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 21.20: peste șapte ore au lucrat pompierii la stingerea focarelor”, au precizat reprezentanții ISU Ialomița.

Au ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 70.000 de metri pătrați, 2.500 de baloți de lucernă, 2.500 de baloți de paie și un fânar. Sursa probabilă de aprindere ar fi fost „foc deschis în spații deschise”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*