Acțiune intensă a polițiștilor din Ialomița: Sute de sancțiuni și infracțiuni constatate în doar 48 de ore

Dosar penal pentru un bărbat din Hârșova care vindea hering pe post de scrumbie. FOTO: IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni au desfășurat, în ultimele 48 de ore, o amplă acțiune pentru menținerea ordinii și siguranței publice în întregul județ. Rezultatele acestor eforturi au fost remarcabile, cu peste 490 de sancțiuni contravenționale aplicate, 15 permise de conducere reținute și 22 de infracțiuni constatate.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, acțiunea, desfășurată în perioada 10 – 11 iunie, a implicat peste 90 de polițiști din diverse structuri ale instituției. Aceștia au acționat pe raza întregului județ, având drept obiectiv principal descurajarea faptelor antisociale și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Un aspect important al acestei acțiuni a constat în organizarea de filtre rutiere atât în mediul urban, cât și în cel rural. Acestea au avut ca scop identificarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație și prevenirea principalelor cauze ale accidentelor rutiere. Astfel, polițiștii au reținut 15 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare, pentru a asigura respectarea legii și protecția participanților la trafic.

Pe parcursul celor 24 de ore ale acțiunii, polițiștii au intervenit la nu mai puțin de 187 de evenimente, dintre care 178 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112. În urma acestor intervenții, au fost constatate 22 de infracțiuni, inclusiv 9 contra persoanei, 10 contra patrimoniului și 3 infracțiuni flagrante la regimul rutier.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat un total de 491 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 133.225 de lei. Acestea au vizat încălcări ale normelor de circulație, dar și alte fapte antisociale.

Exemple:

  • Polițiștii din Slobozia au fost sesizați, în data de 10 iunie, cu privire la faptul că o femeie de 47 de ani, din localitate, ar fi fost amenințată de către fiul său, un tânăr de 28 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul, pe fondul consumului de alcool, ar fi amenințat-o cu acte de violență pe mama sa. Polițiștii au întocmit formularul pentru evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimelor, reieșind faptul că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu. Pe numele bărbatului a fost emis ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, fiind de asemenea întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințare”.
  • Poliţiştii din Urziceni, au depistat, în data de 11 iunie, pe raza municipiului, un bărbat de 47 de ani, din localitatea Hârșova, în timp ce transporta și comercializa cu autoturismul personal pește, din specia hering. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că bărbatul ar fi oferit spre vânzare peștele, pentru care deținea documente de proveniență, spunând că este pește din specia scrumbie. Cantitatea totală de 30 kg a fost predată către o societate de profil, în verdea distrugerii. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de „înșelăciune”.
  • În data de 11 iunie, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic o tânără de 17 de ani, din localitatea Axintele, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere”.
  • În data de 10 iunie, polițiștii din Urziceni au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din București, în timp ce conducea autoturismul aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul etilotestului indicând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*