Acțiune a polițiștilor de la Rutieră în Slobozia. Au fost aplicate amenzi de peste 32.000 de lei

Acțiune a Poliției Rutiere. FOTO IPJ Ialomița

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat activități specifice care vizează creșterea gradului de siguranță rutieră,  pe raza municipiului Slobozia.

Activitățile au vizat reducerea riscului rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere dar și depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri a aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 32.000 de lei cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

De asemenea, mai mulți șoferi au fost înregistraţi de aparatele radar în timp ce rulau cu o viteză care depăşea mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă pe acel sector de drum, iar alți doi conducători cu o viteză de peste 70 de km/h.

Pentru siguranța traficului rutier, polițiștii rutieri fac următoarele recomandări:

Aveți grijă la viteza cu care circulați. Respectați cu strictețe regimul legal de viteză și adapți-o în funcție de condițiile de drum, astfel încât să se poată efectua orice manevră în condiții de siguranță.

Reamintim faptul că atunci când ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață sau ploi torențiale, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.

O conduită responsabilă și preventivă poate salva viața dumneavoastră, a pasagerilor cu care vă efectuați deplasarea și a celorlalți participanți la trafic.

Nu uitaţi, cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte.

Polițiștii vor fi prezenți în teren pentru monitorizarea și fluidizarea traficului, acționând pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*