18 misiuni au fost desfășurate de salvatorii ialomițeni în ultimele 24 de ore. 15 persoane au primit ajutorul SMURD

Echipaj SMURD. FOTO cu rol ilustrativ

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 18 misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 24 de ore.

La nivel județean, 15 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Cele mai relevante misiuni gestionate de aceștia au fost:

În data de 18 aprilie, în jurul orei 08.00, două echipaje operative din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier, produs în comuna Gura Ialomiței, în care au fost implicate două autocamioane și două persoane.

În sprijin a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Cele două victime, conștiente și cooperante, au fost evaluate de către echipajele medicale, ulterior o singură victimă a fost transportată la Spitalul Orășenesc Țăndărei, pentru investigații suplimentare.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.

Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit la un accident rutier, produs în comuna Ciulnița, în care au fost implicate două autoturisme și două persoane. Au fost alocate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Celor două victime, conștiente și cooperante, rezultate în urma evenimentului rutier li s-a acordat primul ajutor medical, ulterior fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, pentru investigații suplimentare de specialitate.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.

În perioada de referință, Stația de pompieri Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la locuința unui cetățean, în comuna Scânteia.

Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul S.M.U.R.D. a acordat primul ajutor medical unei persoane care prezenta amețeli și un atac de panică. După monitorizare, aceasta a refuzat transportul la spital.

În urma evenimentului au ars elemente de construcții, articole textile, articole electrocasnice și de mobilier.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*