Peste 180 de polițiști ialomițeni, la datorie în minivacanța de 1 Mai

Sediul IPJ Ialomița. FOTO Adrian Boioglu
Sediul IPJ Ialomița. FOTO Adrian Boioglu

Poliţiştii din Ialomița vor fi la datorie și în această săptămână și vor acţiona suplimentar față de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea  drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În minivacanța  de  1 mai, peste 180 de poliţiştii din judeţul Ialomița vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice organizate pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii și a Sărbătorilor Pascale.

De asemenea, vor acționa şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, a furturilor din locuinţe, societăţi comerciale şi din autoturisme.

Vor fi intensificate măsurile de ordine publică în locurile aglomerate (pieţe, târguri, centre comerciale, locuri de agrement, zone turistice etc.) cu anticiparea eventualelor riscuri.

Poliţiştii vor fi prezenţi şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite, iar împreună cu jandarmii vor menţine ordinea şi siguranţa publică şi vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor negative.

Totodată, va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pe drumurile publice din judeţ, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor, fluidizarea şi controlul traficului rutier.

În această perioadă, poliţiştii rutieri vor acţiona cu toate aparatele de supraveghere a traficului, pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării regulilor de circulaţie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*