Zeci de sancțiuni aplicate de polițiștii ialomițeni în urma unor acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție. FOTO IPJ Ialomița

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul IPJ Ialomița, jandarmi și polițiști locali, au acționat în ultimele 24 de ore pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și a măsurilor impuse prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița au fost organizate șapte acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 77 de obiective/locații și au fost legitimate peste 900 de persoane. Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, echipele de control au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale, 56 dintre acestea aplicate persoanelor care nu au purtat măști de protecție și trei unor cetățeni depistați în spațiul public, deși aveau instituită măsura carantinării la domiciliu. Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 35 de mijloace de transport public în comun.

„Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent, la datorie, pe raza întregului județ”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*