Zeci de intervenții ale pompierilor ialomițeni, în weekendul ce tocmai s-a încheiat

Mașină de pompieri

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Stingerea incendiilor și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 49 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore. La nivel județean, 44 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

  • În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la o anexă a unui cetățean din localitatea Valea Măcrișului. Au ars aproximativ 12 metri pătrați din acoperișul construit din lemn și învelit cu tablă, aproximativ 10 metri pătrați perete construit din scândură, lemne de foc. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
  • În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a cinci incendii înregistrate la nivel județean. Dintre acestea, patru intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate – vegetație uscată și stuf, fiind afectate peste șapte hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost focul deschis în spații deschise, fumatul în locuri nepermise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Conform legislației în domeniul protecției mediului, persoanele fizice și juridice au obligativitatea de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul Agenției Județene pentru Protecția Mediului și fără informarea, în prealabil, a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. În cazul nerespectării prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură – APIA va aplica sancțiuni care ajung până la excluderea de la plata sprijinului financiar pentru deținătorii terenurilor igienizate prin incendierea vegetației uscate și care nu au obținut permisul cu foc și/ sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, cetățenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancțiune contravențională, care prevede aplicarea unei amenzi cu sume cuprinse între 1.000 – 2.500 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*