Zeci de amenzi, aplicate de polițiștii ialomițeni la două înmormântări, în Fetești și Țăndărei. Între sancționați, opt muzicanți

Zeci de amenzi, aplicate de polițiștii ialomițeni la două înmormântări, în Fetești și Țăndărei. FOTO arhiva IPJ Ialomița

 

Peste 40 de sancțiuni contravenţionale, cu o valoare totală ce depășește 35.000 de lei, au fost aplicate de polițiștii ialomițeni în cursul zilei de vineri, 16 aprilie, la două înmormântări ce au avut loc pe raza orașului Țăndărei, respectiv municipiului Fetești.

Potrivit IPJ Ialomița, poliţiştii ialomițeni s-au sesizat cu privire la faptul că în orașul Țăndărei are loc o înmormântare la care participă un număr mare de persoane, fără a se respecta măsurile de protecție individuală prevăzute de Legea 55 din 2020. Evenimentul a fost monitorizat de polițiștii ialomițeni, cu sprijinul jandarmilor și polițiștilor locali, fiind luate măsuri de asigurare a ordinii și liniștii publice, precum și de prevenire a răspândirii COVID-19.

„Astfel, până în prezent, au fost identificate și sancționate 35 de persoane, printre care organizatorul evenimentului și opt muzicanți. Valoarea sancțiunilor contravenționale este de 32.225 de lei. În continuare, se desfășoară activități pentru identificarea și sancționarea participanților care nu au respectat măsurile pentru prevenirea infectării și răspândirii virusului SARS-CoV-2”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

De asemenea, tot în cursul zilei de vineri, 16 aprilie, polițiștii din Fetești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza municipiului se desfășoară o ceremonie de înmormântare, la care participă un număr mare de persoane. Pe perioada derulării funeraliilor au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.790 de lei, pentru nerespectarea legislației în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*